Coronacijfers blijven voorlopig nog dalen

Zowel het aantal besmettingen, sterfgevallen als ziekenhuisopnames blijft dalen. Dat blijkt dinsdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Verwacht wordt wel dat de besmettingscijfers snel terug zullen stijgen, nu de omikronvariant dominant is.

Tussen 18 en 24 december werden dagelijks gemiddeld 6.471 besmettingen vastgesteld, een daling met een kwart tegenover een week eerder. In totaal raakten sinds de start van de pandemie al 2,1 miljoen mensen besmet met COVID-19.

In diezelfde periode werden dagelijks gemiddeld 69.300 testen afgenomen, een daling met 8 procent. De positiviteitsratio bedraagt 10,8 procent en het reproductiegetal klokt af op 0,81. 

Ook het aantal ziekenhuisopnames daalt verder. Tussen 21 en 27 december werden dagelijks gemiddeld bijna 136 mensen in het ziekenhuis opgenomen, een daling met 29 procent. Op dit moment liggen er 1.959 mensen in het ziekenhuis (-26 procent), van wie er 613 intensieve verzorging nodig hebben (-16 procent). 

Dagelijks sterven nog gemiddeld 36 mensen aan de gevolgen van COVID-19, een daling met 8 procent in vergelijking met een week eerder. In totaal stierven in ons land al 28.200 mensen aan een coronabesmetting. 

Intussen hebben ruim 4 miljoen Belgen al een boosterprik gekregen, wat overeenkomt met 35 procent van de volledige bevolking.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.