Wachtlijsten geestelijke gezondheidszorg -

Wachtlijsten geestelijke gezondheidszorg - "Wachttijd nog veel langer dan regering laat uitschijnen" (sp.a)

Volgens Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche (sp.a) moeten jongeren met psychische problemen veel langer dan 60 dagen wachten vooraleer ze hulp krijgen bij een van de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG), omdat de centra geregeld hulpvragen moeten weigeren. "Daardoor komen de jongeren niet eens op een wachtlijst en moeten ze dus veel langer wachten dan uit de statistieken blijkt", zegt ze.

Wachtlijsten geestelijke gezondheidszorg - Wachttijden niet enkel probleem van Centra Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG)

Wachtlijsten geestelijke gezondheidszorg - Wachttijden niet enkel probleem van Centra Geestelijke Gezondheidszorg (FDGG)

"Lange wachttijden zijn niet enkel een probleem van de Centra voor de Geestelijke Gezondheidszorg (CGG)", stelt Lieve Van Den Bossche, de directrice van de Federatie van Diensten voor Geestelijke Gezondheidszorg FDGG, die een tiental CGG's groepeert. "Het heeft ook te maken met de organisatie van de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen en België", reageert ze dinsdag op het bericht in De Standaard over de lange wachttijden voor jongeren bij de CGG's.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties