Lokale besturen krijgen toegang tot individuele gegevens coronapatiënten

Lokale besturen krijgen toegang tot individuele gegevens coronapatiënten

Lokale besturen zullen ook kunnen beschikken over de individuele gegevens van wie met covid-19 besmet is. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) maandag bekendgemaakt. Sinds vrijdag beschikken steden en gemeenten al over de gegevens op wijkniveau.

Stijging besmettingen sterker dan stijging tests

Stijging besmettingen sterker dan stijging tests

Op de scienscano-persconferentie covid-19 viel de vraag of het gestegen aantal besmettingen vorige week niet lag aan het feit dat er meer tests zijn afgenomen. Steven Van Gucht, pas teruggekeerd uit vakantie, ontkrachtte die stelling: het aantal geregistreerde besmettingen steeg namelijk een stuk sterker dan het toegenomen aantal tests.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Vreemd dat de tekst op geen enkele plaats vermeldt over welke spierontspanners sprake is hier. Benzo's? Of Sirdalud en dergelijke? Of nog andere?

  Meer spierontspanners…

 • Het is heel duidelijk dat er onderscheid dient gemaakt te worden tussen in - en outdoor sporten , groep en individuele activiteiten , an - en aerobe metabolisme , mogelijkheid van close contacts of geen ,proximiteit van publiek of niet .
  We schijnen duidelijk te vergeten dat...

  Specialisten-sportartsen niet eenduidig over sporten met mondmasker

 • heel mooi maar in de praktijk niet altijd de beste weg voor 'zorgbehoevende ouderen'. Zij komen in een rusthuis terecht,een totaal vreemde omgeving, mogen hier geen bezoek ontvangen tijdens lock down periode en worden direct geconfronteerd met de hectische toestand in het...

  Ondanks opnamestop namen woonzorgcentra nog meer dan 10.000 bewoners op (Schryvers)

 • De reactie van Zwanepoel is korrekt maar te soft!!
  We smeken teveel ,we moeten eisen harde eisen stellen .Wij zijn geen tweederangs verzorgers of toch ?

  Voor en na…