Stijging besmettingen sterker dan stijging tests

Stijging besmettingen sterker dan stijging tests

Op de scienscano-persconferentie covid-19 viel de vraag of het gestegen aantal besmettingen vorige week niet lag aan het feit dat er meer tests zijn afgenomen. Steven Van Gucht, pas teruggekeerd uit vakantie, ontkrachtte die stelling: het aantal geregistreerde besmettingen steeg namelijk een stuk sterker dan het toegenomen aantal tests.

Daling Belgisch reproductiecijfer naar iets meer dan 1

Daling Belgisch reproductiecijfer naar iets meer dan 1

De eerste tekens van een stabilisering van de tweede golf dienen zich aan. Dat blijkt althans uit de gedetailleerde cijfers van Bart Mesuere (foto), computationeel bioloog en bio-informaticus aan de UGent. Vorige week voorspelde hij ook al dat de besmettingen zich van Antwerpen zouden uitbreiden naar Brussel en Luik.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Vreemd dat de tekst op geen enkele plaats vermeldt over welke spierontspanners sprake is hier. Benzo's? Of Sirdalud en dergelijke? Of nog andere?

  Meer spierontspanners…

 • Het is heel duidelijk dat er onderscheid dient gemaakt te worden tussen in - en outdoor sporten , groep en individuele activiteiten , an - en aerobe metabolisme , mogelijkheid van close contacts of geen ,proximiteit van publiek of niet .
  We schijnen duidelijk te vergeten dat...

  Specialisten-sportartsen niet eenduidig over sporten met mondmasker

 • heel mooi maar in de praktijk niet altijd de beste weg voor 'zorgbehoevende ouderen'. Zij komen in een rusthuis terecht,een totaal vreemde omgeving, mogen hier geen bezoek ontvangen tijdens lock down periode en worden direct geconfronteerd met de hectische toestand in het...

  Ondanks opnamestop namen woonzorgcentra nog meer dan 10.000 bewoners op (Schryvers)

 • De reactie van Zwanepoel is korrekt maar te soft!!
  We smeken teveel ,we moeten eisen harde eisen stellen .Wij zijn geen tweederangs verzorgers of toch ?

  Voor en na…