Voor het eerst daling van het aantal patiënten in de ziekenhuizen

Het totale aantal doden in België stijgt met 205 tot 2.240. Voor het eerst is er een daling van het aantal patiënten in de ziekenhuizen. Er zijn wel nog altijd 5.688 mensen gehospitaliseerd, nadat ze besmet werden geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 324 minder dan dinsdag. Het aantal patiënten op intensieve is wel licht gestegen: van 1.260 naar 1.276. Ook het aantal mensen dat beademd moet worden nam toe, van 999 tot 1.008.

De resultaten verbeteren dus dankzij maatregelen, maar desondanks blijft de dodentol in totaal hoog. Van de 205 sterfgevallen werden er 95 gemeld in de ziekenhuizen, de rest erbuiten (en dat zijn eerder vermoedelijke gevallen).

Er zijn wel nog altijd 5.688 mensen gehospitaliseerd, nadat ze besmet werden geraakt met het coronavirus. Dat zijn er 324 minder dan dinsdag.

Het aantal patiënten op intensieve is wel licht gestegen: van 1.260 naar 1.276. Ook het aantal mensen dat beademd moet worden nam toe, van 999 tot 1.008.

Wat is de weerslag van Covid-19 in vergelijking met het normale aantal sterfgevallen in België? De analyse van de oversterfte is op komst maar komt maar met enkele weken/een maand vertraging. Dat via de aangiftes van de overljdens per gemeente. Per dag sterft gemiddeld in België een 300-tal Belgen, als het hoger ligt, spreken we van een oversterfte. Weldra wordt die studie opgestart omdat de cijfers met enige vertraging binnenlopen.

Hoeveel testen worden nu afgenomen? Ongeveer 4.000 per dag (PCR-testen). 20.000 testen worden nu afgenomen in de WZC's en men zal die geleidelijk opvoeren.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.