"Versoepeling mondmaskerplicht moet mogelijk zijn" (Rousseau), Facon tegen versoepeling

"Zeker in Vlaanderen moeten versoepelingen van de mondmaskerplicht mogelijk zijn." Dat zei Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in Terzake op Canvas, op de vooravond van een nieuw Overlegcomité.

Rousseau is alvast niet vies van een differentiatie van de regels. "Er zijn natuurlijk plaatsen, zoals Antwerpen en Brussel, waar men nog niet zo goed gevaccineerd is. Daar moeten we het virus ook niet uitdagen", zei hij donderdag. "Die maskers hebben nog altijd hun nut, zoals op bus of metro. Dat zijn toch plaatsen waar we het best nog even dragen."

Als de verplichting wegvalt, moet er wel iets anders in de plaats komen, vindt Rousseau. "Hoe meer we de coronapas gebruiken, hoe minder we het masker moeten dragen", zei hij.

Coronacommissaris Pedro Facon is er dan weer geen voorstander van om de mondmaskers op te bergen, zei hij bij VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee, met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt de mondmaskers "een eenvoudige en goede maatregel", maar hij zet wel de deur op een kier om "een aantal dingen te herbekijken".

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.