Vaccinatiecampagne in Brusselse Nederlandstalige scholen verloopt moeizaam

De vaccinatiecampagne in de Brusselse scholen komt maar traag op gang. Deze week worden er in de Nederlandstalige scholen zelfs helemaal geen vaccins gezet. "Er is nog veel sensibiliseringswerk nodig", stelt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie. In drie Franstalige scholen wordt er wel gevaccineerd, maar klagen de schoolartsen over de werkdruk.

De vaccinatie in de Brusselse secundaire scholen begon vorige week in zowel drie Nederlandstalige als in drie Franstalige scholen. Die campagne loopt deze week enkel door in drie Franstalige scholen. In de Nederlandstalige scholen blijkt nog wat meer overtuigingskracht nodig.

"Er is nog veel sensibiliseringswerk nodig om dan volgende week terug te vaccineren. Je moet echt heel goed de boodschap overbrengen en heel erg in debat gaan met de leerlingen en de leerkrachten om de juiste informatie mee te geven", vertelt Neven. 

Vorige week werden er in de secundaire scholen een 140-tal vaccins toegediend. In de hogescholen en universiteiten gaat het om een 150-tal toegediende prikken, en daar loopt de vaccinatiecampagne gewoon door deze week bij de echte start van het academiejaar.

In het Franstalige onderwijs zijn het de schoolartsen die de vaccins toedienen, maar die zijn niet meteen gediend met het extra werk. Ze dreigden al met een stakingsaanzegging. De GGC zoekt hier naar een oplossing om de werkdruk te verminderen. In het Nederlandstalige onderwijs gebeurt de vaccinatiecampagne in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het gezondheidsnetwerk BruZEL.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.