Saoedische geleerde zegt dat vrouwen in coronatijden seks mogen weigeren

In deze tijden van coronapandemie heeft een religieus geleerde in Saoedi-Arabië echtgenotes gedeeltelijk van hun echtelijke plichten ontslagen. Vrouwen hebben het recht "weg te blijven van het echtelijke bed" als ze vrezen dat hun man hen kan besmetten met het coronavirus, zei een lid van de Saoedische raad van hoogste islamgeleerden op de Saoedische televisie.

Op een vraag van een vrouwelijke kijker antwoordde de geleerde Abdallah bin Mohammed al-Moetlak in de uitzending "Fatwa" dat het "geen zonde is als de vrouw het echtelijke bed afwijst". Vooral als de man zich niet aan de uitgaansbeperkingen houdt tegen de verspreiding van het virus.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er in het islamitisch-conservatieve koninkrijk 1.563 bevestigde besmettingen met het coronavirus en tien doden. Om de verspreiding van het virus in te dammen, kondigde Riyad een uitgaansverbod af dat grote delen van de dag beslaat. Eerder werden alle binnenlandse en internationale vluchten voor twee weken opgeschort en werd de toegang voor pelgrims tot de heilige steden Mekka en Medina beperkt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    02 april 2020

    Prof. Goossens heeft het voor 1 x aan het " rechte eind " , samen met de banken en hun vetbetaalde Fat CATS : " BAN KONT AKT "!

  • Marc DE MEULEMEESTER

    02 april 2020

    Prof. Goossens heeft het voor 1 x aan het " rechte eind " , samen met de banken en hun vetbetaalde Fat CATS : " BAN KONT AKT "!