Riziv verlengt machtigingen vergoedbaarheid sommige geneesmiddelen

Door het uitstel van niet-dringende zorg en raadplegingen (crisismaatregelen) ziet het Riziv zich genoodzaakt de machtigingen voor de vergoedbaarheid van bepaalde geneesmiddelen, producten of farmaceutische verstrekkingen, te verlengen.

Het Riziv past enkele regels aan van de ziekteverzekering (verzekering voor geneeskundige verzorging) om te voorkomen dat de behandeling van en terugbetaling aan de patiënt onderbroken zou worden. De aanpassing zal bovendien ook de naleving van bepaalde maatregelen van inperking door COVID-19 gemakkelijker maken

Het is ook mogelijk om een verlenging van de machtiging te vragen vanop afstand via de toepassing CIVARS. Het Riziv vraagt trouwens aan de artsen om de aanvragen zoveel mogelijk op die manier in te dienen. "Zo willen we voorkomen dat behandelingen of terugbetalingen onderbroken worden voor patiënten die de verlenging van hun machtiging(en) niet tijdig zouden kunnen verkrijgen omdat hun raadpleging geannuleerd of uitgesteld is."

Als het voor de arts niet mogelijk is om verlenging te vragen van een machtiging die zal vervallen, is er een uitzonderlijke oplossing voorzien: (uitgebreide geldigheid) - voor alle machtigingen waarvan de geldigheidsduur verviel na 13 februari 2020, wordt de geldigheidsduur verlengd met 3 maanden.

Meer info vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.