Projectoproep "Duurzame Ontwikkeling" non-profit voor 2.250.000 euro

De Nationale Loterij lanceerde met de Vice-eersteminister en minister van Financiën, belast met de Nationale Loterij, Vincent Van Peteghem en de Minister van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal, Zakia Khattabi een projectoproep "Duurzame Ontwikkeling". Alle non-profitorganisaties, stichtingen van openbaar nut of coöperaties met een maatschappelijk doel die actief zijn in dit domein, kunnen hun kandidatuur indienen.

Dat om specifieke projecten op het vlak van duurzame ontwikkeling te realiseren. Wie een aanvraag indient om steun te ontvangen kan dat voor een maximumbedrag van € 25.000 per project.

De projectvoorstellen moeten erop gericht zijn de organisatie of haar activiteiten duurzamer te maken. De 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties dienen voor deze projectoproep als leidraad.

Concreet: duurzame ontwikkeling heeft als doel een evenwicht te vinden tussen de drie volgende dimensies: milieubescherming, de sociale dimensie en de economische dimensie.

Praktisch

Met duurzame ontwikkeling als centraal thema moeten alle ingediende projecten verband houden met aanverwante thema’s zoals circulaire economie (recyclage van materialen), het milieu, energiebesparing, mobiliteit, wetenschapsbeleid, …

Alle informatie, zoals het reglement, het inschrijvingsformulier, de verschillende stappen om een project in te dienen, enz., kunnen worden geraadpleegd op deze website. 

De dossiers moeten ingediend worden vóór 9 mei 2023, 12 uur. In de daaropvolgende weken zal de jury samenkomen om de winnende projecten te selecteren.

De vorige projectoproep dateert van maart 2022 en ondersteunde projecten rond armoedebestrijding en sociale inclusie. 124 organisaties werden geselecteerd en kunnen ondertussen genieten van steun van de Nationale Loterij om hun projecten concreet te maken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.