Amper kinderen in ziekenhuis door corona

Kinderen vertegenwoordigen maar 2 procent van de ziekenhuisopnames bij COVID-patiënten. Dat zegt viroloog Steven Van Gucht zaterdag in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

Een rapport van gezondheidsinstituut Sciensano dat eerstdaags moet verschijnen bevestigt dat kinder in verhouding veel minder hard getroffen worden door het coronavirus. In het schooljaar 2020-2021 zijn 1.100 kinderen met corona in het ziekenhuis opgenomen. Minder dan vijf van hen bezweken aan het virus, aldus Van Gucht.

"Kinderen en tieners vertegenwoordigen 2 procent van alle ziekenhuisopnames terwijl ze meer dan 20 procent van de bevolking uitmaken", zegt de viroloog. Iets meer dan 40 procent van de gehospitaliseerde kinderen was jonger dan drie maanden. "Dat komt vooral omdat zuigelingen die koorts maken, ter observatie naar het ziekenhuis gingen. Vaak gingen die na een of twee dagen al naar huis."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.