Premier Johnson blijft voorlopig in ziekenhuis

De Britse premier Boris Johnson heeft er een "rustige nacht" opzitten maar blijft voorlopig nog even in het ziekenhuis. Dat laat zijn woordvoerder maandag weten. Johnson heeft nog steeds koorts en blijft ook last hebben van een hoest.

Johnson testte eind vorige maand positief op het coronavirus. De premier bleef in eerste instantie in thuisisolatie in zijn appartement in Downing Street, maar werd zondagavond alsnog op advies van zijn dokter opgenomen in het ziekenhuis uit voorzorg. Volgens The Times had Johnson bij aankomst in het Londense St Thomas' Hospital even zuurstof nodig.

De premier blijft nog even in het ziekenhuis, zei zijn woordvoerder maandag. Johnson is "goedgemutst" en heeft er een "rustige nacht" opzitten, maar hij heeft nog altijd last van koorts en een hoest, klonk het.

De 55-jarige premier blijft intussen de regering leiden, al moet minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab wel tijdelijk de dagelijkse topbijeenkomst over de coronacrisis in zijn plaats voorzitten. Mocht Johnson zijn taken plots toch niet meer kunnen vervullen, zou het ook Raab zijn die ad interim premier wordt.

Het aantal patiënten en ziekenhuisopnames voor COVID-19 blijft nog altijd stijgen in het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment zijn bijna 5.000 mensen bezweken aan de ziekte.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.