Nog hoog dodental (185), voorbije week wel bevestiging stabilisatie

De afgelopen 24u waren er 420 opnames en 235 ontslagen. In totaal liggen nu 5.840 mensen in het ziekenhuis voor covid-19. Er vat weer een groot aantal doden te betreuren (185) opgesplitst als volgt in de regio's: Vl 60, Br 45, Wall 80. In totaal ligt het dodental nu op 1.632.

Ons land telt in totaal nu al 20.814 coronagevallen. Van de nieuwe gevallen liggen er 686 in Vlaanderen, 262 in Wallonië en 137 in Brussel (378 onbekend).

Op intensieve liggen 1.257 patiënten, een daling met 4. Beademd worden er 984, een daling met 11.

Nieuwe hospitalisaties lijken te dalen, ook op IC, maar mogelijk speelt hier een weekendeffect. De voorbije week was er wel een stabilisatie. Belasting nog altijd zeer zwaar op ziekenhuizen.

Dat ons aantal sterfgevallen even hoog ligt bij ons als in Duitsland, hangt af van de manier van gellen. In België zijn er niet alleen de ziekenhuisoverlijdens, maar ook die buiten de ziekenhuizen (WZC of thuis). Weinig landen nemen de vermoedelijke, niet-bevestigde gevallen mee in de statistieken, België doet dat wel. Andere landen zullen dat achteraf ook doen. Dus is het nog te vroeg om al conclusies te trekken.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.