Nederlands onderzoek naar combinatie corona- en griepprik

Het Nederlandse universitair medisch centrum Radboudumc in Nijmegen gaat uitzoeken hoe de verschillende coronavaccins met het griepvaccin kunnen worden gecombineerd. Het centrum begint een onderzoek met medewerking van 60-plussers, die elk najaar al worden opgeroepen voor een griepprik. Er zijn ook aanwijzingen dat de griepprik eveneens "enige vorm van bescherming" biedt tegen het coronavirus, aldus het centrum, maar dat wordt nog verder onderzocht.

"Versterken de vaccins elkaar, of juist niet? Welke volgorde van vaccinatie zorgt voor de meeste antistoffen tegen het coronavirus? En kunnen we de prikken tegelijk geven, of moet er juist een bepaalde periode tussen zitten? Dat zijn vragen waar we antwoorden op willen", zegt hoogleraar Interne geneeskunde Mihai Netea.

Het centrum zoekt nog 60-plussers voor het onderzoek. Deelnemers moeten langer dan vier maanden geleden volledig gevaccineerd zijn tegen corona.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.