Kris Sterkens nieuwe CEO Janssen Pharmaceutica

Kris Sterkens komt aan het hoofd te staan van Janssen Pharmaceutica, de grootste geneesmiddelenproducent van Vlaanderen. Sterkens volgt als CEO Stef Heylen op, die met pensioen gaat.
Janssen Pharmaceutica is een dochter van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson. Janssen Pharmaceutica heeft in ons land vestigingen in Beerse, Geel, Olen, La Louvière en Merksem, en telt in totaal 5.100 medewerkers.

Sterkens volgt als CEO Stef Heylen op, die met pensioen gaat. Sterkens behoudt overigens zijn functie als company group chairman bij Janssen voor Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Kris Sterkens werkt al meer dan 30 jaar voor Janssen. Hij begon zijn carrière binnen de finance-afdeling waar hij opklom tot Vice President en CFO. Daarna maakte hij de overstap naar het algemene management.

Voor hij zijn huidige functie opnam, stond hij in Singapore meer dan 3 jaar aan het hoofd van Janssen Asia Pacific. In die hoedanigheid leidde hij teams in Japan, Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en India. Daarvoor had hij verschillende functies als Managing Director in Nederland, Benelux, Duitsland en op EMEA-niveau.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.