In negen Vlaamse gemeenten kreeg minder dan 70 procent van inwoners al eerste prik

Op dit moment zijn er nog negen Vlaamse gemeenten waar minder dan 70 procent van de inwoners een eerste prik tegen een coronavaccin heeft gekregen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid vrijdag.

Het gaat om Drogenbos, Machelen, Vilvoorde, Wemmel, Sint-Pieters-Leeuw, Zaventem, Kraainem, Antwerpen en Asse. Daar schommelt de vaccinatiegraad voor een eerste prik tussen de 63 en de 68 procent. Over heel Vlaanderen heeft 79,6 procent van de inwoners minstens een eerste prik gekregen. 

In zowat 283 gemeenten ligt de vaccinatiegraad wat betreft volledige vaccinatie intussen hoger dan 70 procent, in 191 gemeenten zelfs boven de 80 procent. Dat is meer dan vorige week, toen het nog om respectievelijk 279 en 160 gemeenten ging. Wat betreft volledige vaccinatie staat heel Vlaanderen op 77,5 procent. 

Vanaf volgende week worden in Vlaanderen ook de uitnodigingen voor de derde prik verstuurd, die wordt toegediend aan mensen met een verlaagde immuniteit. In Vlaanderen gaat het om 200.000 mensen, waarvan er 5.300 in woonzorgcentra verblijven. Vanaf 14 september kan je zelf nakijken of je op de lijst van patiënten staat, via www.myhealthviewer.be of via https://www.mijngezondheid.belgie.be.

Intussen worden ook nog steeds eerste en tweede prikken gezet. Volgende week worden er in totaal in Vlaanderen 41.801 spuitjes toegediend (6.845 eerste doses, 34.956 tweede doses). De week nadien worden er 36.271 prikken gezet, waarvan 1.950 eerste doses en 34.321 tweede doses.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.