Hittezomer kost 10.000 levens in Frankrijk

De extreem hete zomer dit jaar heeft in Frankrijk aan meer dan 10.000 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit berekeningen die gezondheidsinstellingen in ons buurland hebben gemaakt. Tussen 1 juni en 15 september vielen in Frankrijk 10.420 meer doden dan normaal in diezelfde periode, dat is een verhoging met 6,1 procent.

Tijdens de drie hittegolven verhoogde het aantal zelfs met 16,7 procent, alle getroffenen waren mensen ouder dan 75 jaar. Ook zeven arbeidsongevallen konden aan de hitte worden toegeschreven. Recordzomer 2022 was na de zomer van 2003 de op een na heetste ooit waargenomen in Frankrijk sinds 1900.

"Dit bilan onderstreept hoe belangrijk het is om je voor te bereiden op de gevolgen van hittegolven", aldus de gezondheidsautoriteiten. "Het laat ook zien hoe noodzakelijk het is om strategieën tegen de klimaatverandering verder te ontwikkelen om de gevolgen in het hele land te verzachten. Hittegolven zijn geen uitzondering meer en hebben een grote impact op de gezondheid."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.