Grote Coronastudie polst naar mondmaskergebruik na 1 oktober

In de nieuwe ronde van de Grote Coronastudie vragen onderzoekers van de UAntwerpen hoe we zullen omgaan met mondmaskers, nu die binnenkort niet langer verplicht zijn op veel plaatsen. "Ben jij van plan het masker zo veel mogelijk achterwege te laten? Of kies je voor de voorzichtige aanpak en wil je er nog wel gebruik van maken in winkels, in de horeca of bij kleine en grotere evenementen?"

Dinsdag kunnen Belgen opnieuw de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, UHasselt, KU Leuven, ULB en FWO invullen. De frequentie van de bevraging wordt steeds verder afgebouwd: tot nu ging de enquête nog maandelijks door, de volgende bevraging staat pas gepland in december.

"Ook nu zijn er weer de nodige interessante thema's om voor te leggen aan de deelnemers", vertelt Koen Pepermans, sociaal wetenschapper op UAntwerpen. "Zo willen we polsen naar de mening van de mensen wat het gebruik van het Covid Safe Ticket betreft. Zou je het gebruik ervan willen uitbreiden, bijvoorbeeld naar de horeca? Of wil je het liever zien verdwijnen? Ook gerelateerd aan het onderwerp vaccinatie: verwacht jij van je collega's dat ze hun vaccinatiestatus met je delen?"

Bijzondere aandacht gaat naar het gebruik van mondmaskers, nu het Overlegcomité besliste om die vanaf 1 oktober grotendeels af te schaffen. De onderzoekers willen weten of we het masker nu massaal links zullen laten liggen, of toch voorzichtig blijven en het op bepaalde plaatsen blijven opzetten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.