Filliers draagt steentje bij met alcohol aan apothekers en UZ's

Filliers Distillery uit Bachte-Maria-Leerne draagt op zijn manier z'n steentje bij aan de medische sector. Sinds vorige week donderdag voorzag het bedrijf al 10.000 liter alcohol aan de apothekers, maandag kwam daar ook nog eens de productie van handgel bij voor de universitaire ziekenhuizen van Leuven en Gent.

Sinds vorige donderdag kreeg het bedrijf de mogelijkheid om apothekers te voorzien van alcohol voor de productie van handgels en ontsmettingsalcohol. "En het gaat ontzettend snel", zegt CEO Bart Cnudde. "Apothekers zijn intussen al ruim 10.000 liter alcohol komen ophalen bij de distilleerderij."

Op vraag van de UZ's van Gent en Leuven heeft het bedrijf maandag zelf ook nog eens 5.000 liter ontsmettende handgel gemaakt. "We werken hiervoor samen met Tereos en Janssen Pharmaceutica. Tereos stelde 5.000 liter bio-ethanol ter beschikking en Janssen Pharmaceutica leverde de nodige waterstofperoxide en glycerine. Deze grondstoffen werden vervolgens door ons vermengd tot meteen bruikbare ontsmettende handgel. Maandagmiddag zijn we van start gegaan en de handgel ging vandaag nog de deur uit naar het UZ Gent en UZ Leuven."

Het bedrijf maakt zich sterk dat ze tegen het einde van deze week zo'n 25.000 liter aan alcohol en ontsmettingsmiddel zal hebben geleverd aan de medische sector.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Marianne Martinet

  24 maart 2020

  Fantastisch nieuws!
  Bedankt!

 • Marianne Martinet

  24 maart 2020

  Fantastisch nieuws!
  Bedankt!