Premier De Croo geen voorstander van verplichte vaccinatie

Premier Alexander De Croo is tegen een verplichte vaccinatie gekant. Het coronavaccin verplichten, komt voor de regeringsleider neer op een theoretische discussie. "Hoe ga je dat in de praktijk organiseren?  Ga je controlepunten optrekken in de straten? En wat indien de mensen weigeren om zich te laten vaccineren, ga je ze dan opsluiten?", zegt De Croo zaterdag in een interview met Le Soir.

De premier gelooft in het "monnikenwerk" om iedereen te overtuigen van de vaccinatie. "In afwachting zijn de geldende maatregelen in België minder dwingend dan in andere landen, bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland. Dat is aan één element te danken: de vaccinatie. We zitten in de Europese top drie."

De Croo verdedigt voorts versoepelingen rond het dragen van een mondmasker, een thema dat volgens hem op het volgende Overlegcomité aan bod zal komen. "Er zijn tal van plaatsen, de bedrijven en openbare plaatsen, waar het mondmasker niet echt meer noodzakelijk is." Voorts zegt De Croo dat hij gelooft in de coronapas in Brussel, "al ben ik er geen fan van".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.