Gratis videoconsultatie voor artsen in coronatijden (Doctena, Proximus)

Een videoraadpleging gratis ter beschikking van alle artsen in België tijdens deze periode waarin mensen gevraagd worden maximaal thuis te blijven. Dat initiatief maakte Doctena in samenwerking met Proximus bekend.

Doctena, het digitaal platform voor medische afspraken, lanceert een videoconsultatie oplossing voor alle artsen en hun patiënten. Sinds enkele weken worden Doctena-teams gemobiliseerd om alle artsen in België de mogelijkheid te bieden hun patiënten via teleconsultatie te raadplegen.

Het gebruik is zeer eenvoudig voor zowel de arts als de patiënt.

De Doctena-module is compatibel met alle praktijken en alle specialismen, zonder dat de reeds bestaande tools in vraag worden gesteld. Teleconsultatie is volledig complementair met de bestaande organisatie en het digitale afspraken-platform van de medische praktijk.

Als hij een afspraak maakt, ontvangt de patiënt een bevestigingsmail met een beveiligde link naar een gecodeerd videokanaal. Het videogesprek voorkomt dat de patiënt fysiek naar een wachtkamer moet. 

Doctena zal de kosten voor de activering en het beheer van deze teleconsultatiedienst volledig financieren, met de support van Proximus. Tot eind april 2020 zal de teleconsultatie gratis zijn voor alle artsen die deze oplossing aan hun patiënten willen aanbieden. Na afloop van deze periode krijgen de professionals in de gezondheidszorg de mogelijkheid om de teleconsultatiedienst stop te zetten of voort te zetten aan een prijs van 39 EUR per maand exclusief btw.

Om te profiteren van de diensten van Doctena als arts of om als patiënt een teleconsultatie te plannen, is meer informatie beschikbaar op www.doctena.be.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.