Brusselse coronacijfers blijven stabiel op een hoog plateau

De Brusselse coronacijfers lijken zich te stabiliseren, al is dat nog wel op een hoog plateau. Dat meldt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, tijdens een wekelijkse update over de situatie in de hoofdstad. Het aantal gezette eerste dosissen blijft hangen rond de 10.000 en haalt de doelstelling van 16.000 nog altijd niet.

De incidentiegraad in het Brussels gewest toont dat er gemiddeld 561 besmettingen waren per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken. Een cijfer dat stabiel blijft, maar nog niet afneemt. De R-waarde bedraagt 0,98. Vorige week ging het aantal afgenomen tests opnieuw omhoog naar 8.250 per dag en daar bleek de positiviteitsgraad slechts lichtjes afgenomen naar 6,7 procent, tegenover 6,9 procent de week voordien. Het grootste aantal infecties wordt nog steeds waargenomen bij de 10- tot 19-jarigen.

Het vooropgestelde doel om wekelijks 16.000 nieuwe eerste dosissen toe te dienen, wordt niet gehaald en blijft al een drietal weken rond de 10.000 hangen. Afgelopen week waren het er 9.900. In Brussel heeft intussen 64 procent van de volwassen bevolking een eerste prik gekregen en is 64 procent van de volwassenen volledig gevaccineerd. Op de hele Brusselse bevolking is maar net de helft, 51 procent, compleet beschermd via vaccinatie.

De lokale acties in apotheken, winkelketens, scholen, bedrijven of treinstations blijven zich uitbreiden en zijn nu goed voor 40 procent van de vaccinaties.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.