"Belangrijk dat er een federale sokkel covidmaatregelen blijft bestaan" (Van Peteghem)

CD&V-vicepremier en minister van Financiën Vincent Van Peteghem vindt dat er een federale sokkel van maatregelen tegen Covid moet blijven bestaan. Gewesten waar de coronatoestand minder gunstig is kunnen strengere maatregelen nemen. Dat verklaarde hij vrijdagochtend bij zijn aankomst aan het kernkabinet.

Ook coronacommissaris Pedro Facon daagde op aan de Wetstraat 16 bij de start van het kernkabinet. Hij weigerde alle commentaar.

Vincent Van Peteghem pleitte voor voorzichtigheid, vooral op plaatsen waar veel mensen samen zijn, gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Zo zou men voor hem een mondmasker moeten blijven dragen in de zorg en het openbaar vervoer. 

De regels moeten voor de CD&V-vicepremier eenduidig zijn, bijvoorbeeld op publieke plaatsen. Hij wees ook naar de verschillende regels in de horeca en bedrijfsrestaurants. Voor de regels op het werk, verwijst Van Peteghem naar het Overlegcomité later op de dag.

De minister van Financiën vindt ook dat de 'bazooka van algemene maatregelen' stopgezet moeten worden. "We hebben de afgelopen maanden veel inspanningen geleverd om de bedrijven en de mensen te steunen. Maar intussen is de economie aan het opleven", luidt het. Wel kan er nog gerichte steun gegeven worden voor sectoren die het moeilijk blijven hebben, zoals de reis- en evenementensector.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.