Al 30.000 Vlamingen onder de 41 willen vrijwillig Johnson & Johnson-vaccin

Al meer dan 30.000 Vlamingen tussen 18 en 40 jaar hebben zich sinds gisteren vrijwillig kandidaat gesteld voor een vaccin van Johnson & Johnson. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) op Twitter. Ook 6.000 16- en 17-jarigen hebben zich inmiddels ingeschreven voor de vaccinatiereservelijst via Qvax.

Minister Beke kondigde vorige week aan dat volwassenen tussen 18 en 40 jaar binnenkort vrijwillig zouden kunnen kiezen voor het vaccin van Johnson & Johnson. Dinsdag werd deze mogelijkheid toegevoegd op Qvax. Concreet kan je daar nu aangeven kandidaat te zijn voor een vaccin van Johnson & Johnson.

Op een dag tijd hebben al ruim 30.000 volwassenen jonger dan 41 zich kandidaat gesteld voor Johnson & Johnson. "Het was de juiste keuze om J&J vrijwillig aan te bieden", aldus Beke op Twitter. Wie zich kandidaat wil stellen, moet wel eerst de beschikbare informatie over het Johnson & Johnson-vaccin doornemen. Die omvat onder meer een risico-batenanalyse waarin de kans op de uiterst zeldzame bijwerking van bloedklonters in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes wordt afgewogen tegen de individuele baten van een coronavaccin.

Daarnaast kunnen vanaf dinsdag nu ook 16- en 17-jarigen zich inschrijven op Qvax. Zij komen (nog) niet in aanmerking voor Johnson & Johnson, maar kunnen op die manier wel een vrijgekomen plaatsje voor het Pfizer-vaccin innemen. Normaliter komen 16- en 17-jarigen pas helemaal achteraan de vaccinatiecampagne aan de beurt. Intussen hebben ook al zowat 6.000 jongeren zich hiervoor aangemeld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.