800.000 extra vaccins om griepgolf af te wenden

België heeft 3,78 miljoen vaccins tegen de seizoensgriep voorzien. Dat zijn er 800.000 meer dan vorig jaar. Mogelijk komt de griep in volle hevigheid terug als de coronamaatregelen versoepelen, zo schrijft Het Belang van Limburg zaterdag.

Dankzij de coronamaatregelen deed de griep de voorbije 18 maanden amper de ronde. Maar hoe meer coronabeperkingen wegvallen, hoe groter de kans dat de griep hevig toeslaat. De bevolking is nu minder resistent en meer vatbaar. In een ander scenario zou het griepvirus zo'n zware klap gekregen hebben, dat we dans ontspringen.

Maar de overheid heeft voor alle zekerheid veel meer griepvaccins besteld, om een overbelasting van het gezondheidssysteem te voorkomen. "Het is van cruciaal belang om personen die risico lopen op complicaties door de griep, zo breed mogelijk te vaccineren", zegt Vlaams minister van Gezondheid Wouter Beke (CD&V). Vanaf half oktober tot eind november worden de griepprikken gezet.

De beslissing om een ruime voorraad griepvaccins te bestellen, werd in juli genomen door de  Interministeriële Conferentie Volksgezondheid. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.