De voorbije 24 uur zijn opnieuw iets meer coronabesmettingen (165) gemeld. Het aantal sterfgevallen daalt tot 15.

De afgelopen 24 uur zijn er in België 165 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld, waarvan 14 in woonzorgcentra. Dat is meer dan de voorbije dagen. Het aantal overlijdens (15) en ziekenhuisopnames (26) blijft dalen. Dat blijkt zaterdag uit de dagelijkse update van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Met de 165 nieuwe besmettingen komt het aantal bevestigde besmettingen sinds het begin van de epidemie in ons land op 59.072 te staan, op een totaal van 574.182 uitgevoerde testen. Er kwamen meer nieuwe gevallen bij dan de voorbije dagen: vrijdag meldde Sciensano nog 140 nieuwe besmettingen. Van de nieuwe gevallen komen er 123 uit Vlaanderen, 26 uit Wallonië en 16 uit Brussel.

Ondertussen blijft het aantal sterfgevallen dalen. De voorbije 24 uur ging het om 15 mensen, van wie 5 in ziekenhuizen en 10 woonzorgcentra. Alle overlijdens in de woonzorgcentra zijn bevestigde COVID-19-gevallen, in de ziekenhuizen gaat het om drie bevestigde gevallen. Verspreid over de gewesten waren er 8 sterfgevallen in Vlaanderen, 4 in Wallonië, en 3 in Brussel.

Het totale dodental in België staat nu op 9.580. Het overgrote deel van de overlijdens gebeurde in ziekenhuizen (48 procent) of woonzorgcentra (50 procent). In de ziekenhuizen gaat het voor 95 procent om mensen bij wie een positieve coronatest werd afgenomen, in de woonzorgcentra is slechts iets maar dan een kwart (26 procent) bevestigd met een test en gaat het voor de rest om vermoede gevallen.

Er waren de voorbije 24 uur tot slot ook minder nieuwe ziekenhuisopnames: 26 patiënten kwamen erbij, terwijl er 78 ontslagen werden. De teller van het aantal ingenomen ziekenhuisbedden komt op 645 te staan. 121 mensen liggen op intensieve zorgen, een verdere daling met 16 patiënten. Sinds 15 maart zijn alles samen al 16.190 ziekenhuispatiënten genezen verklaard.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.