Waalse arts vervalste 2.000 vaccinatiecertificaten

Het gerecht is maandag tussenbeide gekomen nadat een Waalse arts zowat 2.000 valse vaccinatiecertificaten zou hebben verstrekt. Dat heeft de Waalse minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) vanochtend gezegd op LN24.

De documenten zijn ongeldig verklaard. De arts zal worden vervolgd voor valsheid in geschrifte en gebruik van valsheid in geschrifte. Ook mensen aan wie valse documenten zijn afgegeven, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd.

Volgens Morreale constateerde het Waals Agentschap voor Levenskwaliteit (AVIQ) een anomalie in de codering van vaccinaties door dezelfde arts, zowel in tijd als op locatie. De betrokkene codeerde "in alle uithoeken van Wallonië" ... "en wellicht ook daarbuiten". De bevoegde ministers van de andere entiteiten (Bruss el, Vlaams en federaal) werden op de hoogte gebracht. Er werd meteen beroep gedaan op het gerecht.

"Het AVIQ blijft andere situaties onderzoeken. Het is een vertrouwensbreuk tegenover de mensen die zich veilig voelen en een situatie die mensenlevens in gevaar brengt", aldus de minister.

Nog steeds volgens Morreale kan de arts, in afwachting van de juridische gevolgen van de zaak, geen vaccinatiecertificaten meer uitreiken.

"Het is belangrijk om te tonen dat wanneer er sprake is van onregelmatigheden, het CST ongeldig wordt verklaard en er vervolgd wordt", besloot Morreale.

De documenten zijn ongeldig verklaard. De arts zal worden vervolgd voor valsheid in geschrifte en gebruik van valsheid in geschrifte. Ook mensen aan wie valse documenten zijn afgegeven, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    23 november 2021

    Die gast schiet in de rug van zijn collega's , net als diegenen die verleden jaar tijdens de lockdowN 1 " attestje " schreven dat de bezitters van een tweede verblijf aan de kust zonodig 1 hapje verse zeelucht moesten inademen met hun kieuwen !