Vlaams Parlement vraagt audit Rekenhof naar contactopsporing

Het Vlaams Parlement vraagt dat het Rekenhof een audit doet naar de contactopsporing in Vlaanderen. Een motie daarover is woensdag unaniem goedgekeurd. De vraag komt er na de vaststelling van een mogelijk geval van fraude bij een van de betrokken callcenters.

Afgelopen weekend raakte via Het Laatste Nieuws bekend dat Yource, één van de callcenters waarmee de Vlaamse overheid samenwerkt voor contactopsporing, de overheid mogelijk voor meer dan een miljoen euro heeft opgelicht. Yource factureerde aanzienlijke bedragen aan de Vlaamse overheid voor niet-geleverde prestaties. Zo zouden er voor contactopspoorders prestaties zijn aangerekend, terwijl de tracers zelf intussen andere opdrachten uitvoerden. 

De samenwerking met het bedrijf is meteen stopgezet en er werd een externe audit naar andere bedrijven in het consortium besteld. Het Agentschap Zorg en Gezondheid kondigde ook meteen een strafklacht aan. 

Na een uitgebreid actualiteitsdebat over het dossier in de namiddag, keurde het Vlaams Parlement woensdagavond unaniem een motie goed waarin een audit door het Rekenhof wordt gevraagd. Het Rekenhof moet onder meer de "effectieve prestaties van de medewerkers, de registratie van prestaties door de leden van het consortium en de facturatie daarvan aan het agentschap Zorg en Gezondheid" onder de loep nemen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.