WHO waarschuwt dat vaccin tegen apenpokkenvirus geen "wondermiddel" is

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwd dat het vaccin tegen het apenpokkenvirus geen "wondermiddel" is. "We wisten van het begin dat het vaccin geen wondermiddel zou zijn en dat het niet aan alle verwachtingen zou voldoen", aldus Rosamund Lewis, apenpokkenexperte van de WHO.

Verder benadrukte Lewis dat voorlopige testresultaten aantonen dat het vaccin niet honderd procent effectief is, maar dat het eerder als een preventiemiddel moet gezien worden. Volgens Lewis moeten gevaccineerden bovendien minstens twee weken wachten na de tweede dosis voordat het vaccin volledig werkt.

De WHO heeft ook besmette personen opgeroepen om contact met dieren te vermijden aangezien de eerste besmetting tussen mens en dier is vastgesteld. Het gaat om een hond in Parijs die besmet raakte door zijn baasjes.

Wereldwijd zijn meer dan 35.000 gevallen van apenpokken gemeld uit 92 verschillende landen en gebieden, en twaalf overlijdens.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.