Rode Kruis-Vlaanderen zoekt extra vrijwilligers voor Zorgbib

Om de werking van de Zorgbib ook in de toekomst goed te kunnen voortzetten, is Rode Kruis-Vlaanderen op zoek naar 200 nieuwe vrijwilligers. Die worden ingezet in zorginstellingen om er voor te lezen, een babbeltje te slaan met bewoners of samen met hen gezelschapsspelletjes te spelen.

De Zorgbib is actief op meer dan 450 plaatsen zoals woonzorgcentra, ziekenhuizen, opvangcentra, revalidatiecentra en psychiatrische centra. Ruim 700 vrijwilligers maken tijd om samen met de bewoners te lezen, een gesprek te voeren of een ontspannende activiteit te doen zoals een gezelschapspel of een wandelingetje. 

De Zorgbib zorgt ook voor het uitlenen van boeken, cd's, dvd's, gezelschapsspelen en activiteitenbegeleidingsmaterialen. Wie langere tijd in een zorginstelling verblijft, heeft veel deugd van een leuke activiteit. De dienst is helemaal gratis maar om de werking  verder te ondersteunen is Rode Kruis-Vlaanderen nu op zoek naar 200 nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

De taken van een vrijwilliger kunnen heel divers zijn. Gaande van uitlener (vrijwilliger die de boekenronde doet), activiteitenvrijwilliger (vrijwilliger die kleinschalige activiteiten organiseert), leesouder, voorlezer tot verantwoordelijke van een Zorgbib-uitleenpunt. 

Kandidaat vrijwilligers vanaf 16 jaar kunnen zich idealiter in de week en overdag vrijmaken en zijn bereid zich op langere termijn te engageren. Voor sommige taken is kennis van de digitale wereld zeer welkom omdat de administratie van de Zorgbib meer en meer gedigitaliseerd wordt. Alle vrijwilligers krijgen de nodige opleiding en ondersteuning binnen Rode Kruis-Vlaanderen.

Enthousiaste kandidaat-vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.rodekruis.be/zorgbib

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.