Reservelijst QVAX werkt opnieuw naar behoren

De centrale reservelijst QVAX, waar men zich vanaf vandaag kan aanmelden voor een sneller dan geplande derde prik van het coronavaccin, is vanochtend opnieuw beschikbaar na enkele technische problemen. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Normaal zou het platform vanochtend geopend worden voor inschrijvingen, maar tijdens testen woensdagnacht was er een technisch probleem opgedoken. De technische problemen zijn intussen van de baan en iedereen kan zich registreren. 

Mensen kunnen zich inschrijven op de reservelijst van hun vaccinatiecentrum. Zorg en Gezondheid benadrukt wel dat je pas uitgenodigd kan worden via QVAX wanneer er voldoende tijd is verstreken na je basisvaccinatie. Wie met Pfizer en Moderna gevaccineerd is, kan voor zijn booster uitgenodigd worden na zes maanden, AstraZeneca na vier maanden, J&J na twee maanden. "Mensen hoeven zich dus niet allemaal meteen in te schrijven, want dat kan wachttijden bij het inloggen veroorzaken", zegt woordvoerder Joris Moonens.

De wachttijd vanochtend bedraagt slechts enkele minuten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.