Vier centra gaan open in Luik om slachtoffers overstromingsramp te helpen

De stad Luik heeft vier centra geopend waar de slachtoffers van de overstromingsramp hulp kunnen vinden. De centra zijn open van 9 tot 20 uur. Het gaat om een sporthal in Grivegnée, een cultureel centrum in Chênée, een sporthal in Angleur en een school in Kinkempois.

"De centra worden geleid door gemeentewerkers. De slachtoffers van de overstromingen kunnen er voedsel vinden, schoonmaakmiddelen en kleding. Voor giften gaat de prioriteit uit naar verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. We hebben ook zaklampen en batterijen nodig. De producten kunnen rechtstreeks bij de centra gebracht worden", zegt de stad.

In samenwerking met huisartsenwachtpost GLAMO zullen er medische permanenties zijn in Angleur en Chênée vanaf dinsdag. De artsen kunnen noodzakelijke geneesmiddelen voorschrijven en werken samen met apotheken. Ook zal er binnenkort een juridische permanentie komen voor verzekeringskwesties.

De politiezone Luik gaf ook een update over de verkeerssituatie in de regio. "De verbinding E25-E40 is weer open voor het verkeer tussen Chênée en de rotonde van Grosses Battes in de richting van Luik. Afrit '18 Arcades' op dat weggedeelte blijft wel gesloten", klinkt het. Autobestuurders op doorreis die uit de Ardennen komen, wordt aangeraden om afrit Grosses Battes te nemen om hun reis verder te zetten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.