Premier De Croo en vier ministers in quarantaine

Premier De Croo en ministers Wilmès, Van Quickenborne, Dedonder en Verlinden gaan in quarantaine, nadat ze gisteren contact hadden met de Franse premier Jean Castex, die maandagavond positief testte op COVID-19. Dat meldt het kabinet van De Croo. De ministers zullen een PCR-test afleggen en blijven tot na het negatief testresultaat in quarantaine.

"De Franse premier Castex heeft vanavond aan premier De Croo laten weten dat hij positief heeft getest op corona na een hoogrisicocontact met zijn dochter", meldt de woordvoerder van premier De Croo. "Aangezien premier De Croo maandag de Franse premier heeft ontvangen voor een Belgisch-Frans veiligheidsoverleg, heeft hij onmiddellijk zijn activiteiten onderbroken. Hij zal zich woensdag laten testen en blijf tot na zijn testresultaat in quarantaine."

"Ook de andere betrokken ministers (minister Wilmès, minister Van Quickenborne, minister Dedonder, minister Verlinden) zullen een PCR-test afleggen en blijven tot na het negatief testresultaat in quarantaine", klinkt het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.