Premier De Croo en 4 ministers in quarantaine: "Ik voel me goed" (De Croo)

Premier Alexander De Croo (Open Vld), die momenteel in quarantaine zit nadat hij maandag contact had met de positief geteste Franse premier Jean Castex, voelt zich goed. Dat heeft de premier gezegd tijdens een persconferentie over de voorstelling van de projecten van Microsoft in België, die hij online volgde. "Ik voel me helemaal goed, ik pas me aan zoals zovele duizenden mensen in ons land."

Premier De Croo en ministers Sophie Wilmès (Buitenlandse Zaken), Vincent Van Quickenborne (Justitie), Ludivine Dedonder (Defensie) en Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken) zijn momenteel in quarantaine, nadat ze maandag contact hadden met de Franse premier Jean Castex, die maandagavond positief testte op COVID-19. 

De Belgische premier zegt dat alle voorzorgsmaatregelen werden genomen op het gebied van afstand houden en mondmaskers, "maar aangezien het om een vergadering ging van meerdere uren, moet men ervan uitgaan dat het uiteindelijk en hoogrisicocontact was", zegt De Croo. 

"Mijn agenda was eigenlijk al helemaal georganiseerd om zo weinig mogelijk persoonlijke contacten te hebben, maar dan heb ik natuurlijk beslist om alles van thuis uit te doen", vervolgt De Croo, die net als de andere ministers woensdag getest wordt. Dat garandeert dat er voldoende tijd is om te checken of er al dan niet een besmetting heeft plaatsgevonden. 

"Tot het moment dat ik het resultaat heb, blijf ik natuurlijk in quarantaine, hier bij mij thuis, afgezonderd", aldus nog premier De Croo, die de persconferentie online volgde.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.