Al 80.000 Belgen werden in het ziekenhuis opgenomen

Het aantal Belgen dat sinds de start van de coronapandemie in het ziekenhuis opgenomen is, heeft de kaap van 80.000 bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Sciensano. De teller op het COVID-dashboard staat nu op 80.004 ziekenhuisopnames.

In de week tot en met 6 oktober was er sprake van  gemiddeld 58,7 Belgen per dag die  met COVID opgenomen werden in het ziekenhuis. Het gaat om een stijging met 8 procent tegenover de voorgaande week. De ziekenhuisopnames blijven zo in stijgende lijn, al is de toename wel kleiner in vergelijking met de weekcijfers van de voorbije dagen. Momenteel liggen 737 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 208 op intensieve zorg.

Ook de overlijdens nemen nog steeds toe. In de periode van 27 september tot en met 3 oktober is er sprake van 8,4 overlijdens gemiddeld per dag, een toename met 9 procent tegenover de voorgaande zevendaagse periode. De pandemie eistte intussen al het leven aan 25.649 mensen in ons land.

De besmettingen blijven wel afnemen. In de week tot en met 3 oktober was er sprake van gemiddeld 1.894 nieuwe besmettingen per dag (-3 pct). Daarbij bijna vijf positieve testen op honderd: het positiviteitsratio  van 4,7 pct is wel licht gestegen. Anderzijds neemt het aantal testen af: gemiddeld 44.348 per dag in de week tot 3 oktober, wat een daling met 7 procent betekent.  Er is intussen sprake van 1,256 miljoen besmettingen sinds de start van de gezondheidscrisis.

Het reproductiegetal ligt nog steeds net boven 1 (op 1,02).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.