"Piek coronacijfers lijkt bereikt" (Van Gucht)

De coronacijfers in ons land lijken voorlopig een piek te hebben bereikt. Dat geldt wel enkel voor het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames, niet voor het aantal patiënten op intensieve zorg. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op een persconferentie van Sciensano.

"De voorbije week waren er gemiddeld 318 ziekenhuisopnames, een stijging van nog 3 procent tegenover de week daarvoor, dus het lijkt erop dat we daar de piek bereikt hebben", aldus Van Gucht. "Wat de dagcijfers betreft, stond dat donderdag op 322 opnames tegenover 354 opnames vorige week donderdag." 

"Op maandag 22 november hebben we mogelijk de piek bereikt van het aantal dagelijkse besmettingen voor deze vierde golf", gaat Van Gucht verder. "Toen zijn 25.574 besmettingen vastgesteld. Dat is het hoogste aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie."

Op intensieve zorg is wel nog steeds een duidelijke stijging en die stijging zal zich waarschijnlijk nog enkele dagen voortzetten. "Daar verwachten we volgende week 850 tot 1.000 patiënten. Het blijft onduidelijk of we daarna een snelle daling mogen verwachten, of dat het cijfer zal blijven hangen op dat hoge niveau", zegt Van Gucht nog.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.