Pfizer/BioNTech gaat goedkeuring vragen voor derde vaccindosis

Pfizer en BioNTech willen "in de komende weken" in de VS en in de EU een goedkeuring aanvragen voor het toedienen van een derde dosis van hun coronavaccin. Dat hebben de twee ondernemingen donderdag aangekondigd.

Het coronavaccin dat Pfizer en BioNTech samen hebben ontwikkeld, wordt tot nu toe via twee dosissen toegediend. Maar uit de eerste resultaten van een onderzoek zou nu blijken dat het vaccin mogelijk veel effectiever is na nog een extra prik. Die derde dosis zou ongeveer zes maanden na de tweede vaccinatie moeten volgen.

"Pfizer en BioNTech hebben bemoedigende resultaten gezien van lopende proeven voor een derde dosis van het huidige vaccin", zo staat in een donderdagavond verspreide mededeling. Ze denken de nieuwe gegevens "in de komende weken" voor te kunnen leggen aan het Amerikaanse (FDA) en Europese geneesmiddelenagentschap (EMA) en aan "andere regelgevende instanties".

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Christian Verheugen

    10 juli 2021

    Hopelijk wordt de derde dosis van het Pfizer- Biontech vaccin ook toegelaten als booster na AstraZeneca. Het is ondertussen overduidelijk dat wie met dit laatste gevaccineerd is minder beschermd is tegen de Delta variant. Zij zouden nu prioritair moeten kunnen genieten van een booster met een m-RNA vaccin.