Nog geen sprake van extra maatregelen, wel 'grote waakzaamheid' (Vandenbroucke)

Hoewel het aantal coronabesmettingen opnieuw stijgt, zijn extra maatregelen nog niet aan de orde. "De situatie is een reden tot bezorgdheid". Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zondag op RTL-TVI. Hij roept op tot tot grote waakzaamheid.

"De Waalse en Brusselse regeringen hebben er goed aan gedaan om de mondmaskerplicht te behouden en de toepassing van het Covid Safe Ticket uit te breiden", zei Vandenbroucke. Volgens hem zijn er voorlopig geen nieuwe maatregelen nodig, maar moeten de bestaande wel strikt worden toegepast.

Omdat er een verband blijkt tussen de vaccinatiegraad en de besmettingscijfers, betreurde de minister dat Vlaanderen de burgemeesters niet de mogelijkheid heeft gegeven om het gebruik van het Covid Safe Ticket uit te breiden.

Vandenbroucke gaf nog mee op dit moment geen voorstander te zijn van een derde prik voor iedereen. Hij verwacht tegen begin november wel advies over een mogelijke derde ronde voor bepaalde personen, zoals het zorgpersoneel.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.