Niet-gevaccineerd zorgpersoneel niet langer quarantainevrij bij terugkeer uit rode zone

Tegen de achtergrond van de toegenomen vaccinatiegraad worden de uitzonderingen op de quarantaineregels aangepast, aldus Sciensano. Zo worden ongevaccineerde zorgverleners niet langer gedeeltelijk vrijgesteld van quarantaine na terugkeer uit een rode zone.

Voor personen die terugkeren uit een zeer hoog risicogebied zijn geen uitzonderingen op de quarantaine meer toegestaan, zo stelt Sciensano. Daarbij vervallen dus ook de uitzonderingen in het kader van een personeelstekort in kritische functies binnen essentiële sectoren, inclusief in de gezondheidssector.

Ook de regels voor hoogrisicocontacten veranderen. Ook op dit vlak worden de uitzonderingen voor personen in kritische functies binnen essentiële sectoren aangepast. Ze zijn niet langer toegestaan voor niet-gevaccineerde hoogrisicocontacten. Dit geldt ook voor de gezondheidssector, aldus Sciensano.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.