Nieuwe besmettingen blijven fors toenemen

Tussen 7 en 13 juli zijn er gemiddeld 1.231 nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een stijging met 76 procent ten opzichte van de zeven voorgaande dagen, zo blijkt zaterdag uit de cijfers van het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Daarbij is er sprake van een positiviteitsratio van 2,1 procent. Iets meer dan twee op de honderd testen draaien dus positief uit. Het reproductiecijfer komt uit op 1,22. Het getal is groter dan 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint. Anders gesteld, een besmette persoon besmet gemiddeld 1,22 andere. Er is sinds de start van de pandemie al sprake van 1,1 miljoen besmettingen in België.

Ook de ziekenhuisopnames bevestigen de opwaartse trend. In de week tot en met vrijdag 16 juli is er sprake van gemiddeld 21,3 nieuwe ziekenhuisopnames per dag. Het gaat om een stijging met 21 procent tegenover de week ervoor. In totaal zijn nu al zowat 75.700 mensen opgenomen. Momenteel liggen 239 coronapatienten in het ziekenhuis, onder wie 81 op intensieve zorg.

In de periode van 7 tot 13 juli was er voorts gemiddeld 1,6 overlijden per dag. Dat is 42 procent minder dan in de week ervoor. Hier is er nu sprake van 25.200 overlijdens in totaal sinds de pandemie uitbrak.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.