De Luikse arts die 2.000 valse vaccinatiebewijzen heeft uitgereikt, in verdenking gesteld

De Luikse arts die 2.000 valse vaccinatiebewijzen heeft uitgereikt, is gisteren in verdenking gesteld en aangehouden wegens informaticafraude, zo bevestigt de procureur des Konings van Charleroi. De arts heeft de feiten bekend.

De man was woensdagavond opgepakt en is donderdagnamiddag voor een onderzoeksrechter verschenen. Na een klacht werd de man ervan verdacht 2.000 valse vaccinatiebewijzen te hebben geleverd. 

"Hij heeft bekend dat hij 2.000 onbestaande vaccinaties heeft doorgegeven. Voor dat soort inbreuken riskeert hij tot vijf jaar celstraf", aldus nog de procureur. De arts zal begin volgende week moeten verschijnen voor de raadkamer, die zal beslissen of hij langer in voorlopige hechtenis moet blijven. 

De arts had aan 539 Vlamingen een vals Covid Safe Ticket gegeven, zo bevestigde het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid woensdag.  De valse certificaten werden ongeldig gemaakt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.