Gouverneur Vlaams-Brabant wil een versnelde uitrol van de derde prik

De gouverneur van Vlaams-Brabant, Jan Spooren, wil de mogelijkheden bekijken om de derde prik voor de bevolking sneller toe te dienen. Dat zegt hij na een overleg met de crisiscel en de 65 burgemeesters van de gemeenten. Spooren zal de vraag morgen opwerpen tijdens de nationale crisiscel, waar alle gouverneurs aan deelnemen.

De boosterprik van het coronavaccin wordt op dit moment uitgerold voor de grote groep kwetsbare mensen en het zorgpersoneel. Dit voorjaar wordt ook aan de rest van de bevolking een extra prik aangeboden. Gouverneur Spooren wil dat sneller zien. Tegen wanneer iedereen de derde prik dan moet krijgen, is voer voor overleg. 

De gouverneur vindt dat er daarnaast ook meer aandacht moet gaan naar het gebruik van zelftesten. "De huisartsen zijn aan het crashen. We kunnen veel zelf doen door de zelftesten meer te gebruiken." Quarantainemaatregelen moeten volgens Spooren ook beter gerespecteerd worden.

Ook in Vlaams-Brabant schieten de coronacijfers pijlsnel de hoogte in. Relatief gezien doet de provincie het wel beter dan andere provincies. Daarom is het volgens de gouverneur en de burgemeesters op dit moment niet nodig om extra maatregelen te nemen, bovenop de federale. "We focussen op een correcte toepassing en handhaving van de bestaande maatregelen. Dat is nu het belangrijkste."

Dinsdagnamiddag zit Spooren nog samen met politie en parket van Vlaams-Brabant om de handhaving van de maatregelen te bespreken.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.