Gemiddeld drie covid-overlijdens per dag

Van 27 juli tot 2 augustus werden elke dag gemiddeld net iets meer dan 38 personen opgenomen in het ziekenhuis met covid-19, een stijging met 34 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers 368 mensen in het ziekenhuis, van wier 97 intensieve zorg nodig hebben. Dat blijkt dinsdagochtend uit de cijfers van Sciensano.

Tussen 24 en 30 juli werden er dagelijks gemiddeld 1.557 nieuwe besmettingen vastgesteld, een toename met 5 procent in vergelijking met de week voordien. Tegelijk werden er in diezelfde periode ook gemiddeld 55.400 testen afgenomen (-17 procent minder).

De positiviteitsratio steeg naar 3,2 procent en ligt het hoogst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (3,9 procent) en Waals-Brabant (3,5 procent). In Namen (2,3 procent), Luxemburg (2,6 procent) en West-Vlaanderen (2,6 procent) ligt de positiviteitsratio het laagst. Vooral in de leeftijdscategorie van 0 tot 9 jaar testen de meeste mensen positief (4,1 procent), bij 65-plussers is dat slechts 1,5 procent.

Het reproductiegetal staat op 1,20.

Het aantal overlijdens ging eveneens verder de hoogte in. Tussen 24 en 30 juli lieten dagelijks gemiddeld zo'n 3,3 mensen het leven. De teller komt in ons land inmiddels uit op 25.247 COVID-19-overlijdens.

Volgens de cijfers op de applicatie Coronalert hebben ondertussen minstens 8.063.591 mensen minstens een eerste dosis van een coronavaccin gekregen, 6.940.071 Belgen zijn reeds volledig gevaccineerd. Op de website verduidelijkt Sciensano dat wegens een vertraging in de gegevensoverdracht bepaalde vaccinaties die tussen 30 juli en 1 augustus werden toegediend in Brussel en enkele grote vaccinatiecentra in Vlaanderen ontbreken in het overzicht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.