Derde prik in Vlaamse woonzorgcentra vanaf 4 oktober

De Vlaamse woonzorgcentra starten in principe in de week van 4 oktober met het toedienen van de derde coronaprik bij hun bewoners. Wanneer het vaccinatiecentrum nog vaccins ter beschikking heeft, is het niet uitgesloten dat er plaatselijk al vroeger gestart wordt. Dat is te horen bij Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).

Gisteren/woensdag hebben de ministers van Volksgezondheid het licht op groen gezet voor het toedienen van een derde prik bij bewoners van woonzorgcenra. Die extra prik moet helpen om hun weerstand tegen het virus verder te versterken.

De woonzorgcentra en de vaccinatiecentra bekijken volgende week hoe een en ander praktisch zal geregeld worden. In tegenstelling tot de eerste periode zal de bevoorrading van de vaccins niet gebeuren via de HUB-ziekenhuizen, maar via de vaccinatiecentra. 

Volgens het kabinet van Vlaams minister Beke zijn de eerste bijkomende vaccinaties gepland vanaf 4 oktober, al is het niet uitgesloten dat er hier en daar al vroeger gestart wordt, met name op plaatsen waar de vaccinatiecentra nog vaccins ter beschikking hebben.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.