De CBX-Stichting schrijft een wedstrijd uit voor studenten: 10.000 euro aan prijzen voor het beste eindexamenwerk over de Cannabisplant

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cannabis meer dan alleen maar een plant om te roken. Hoewel sommige variëteiten verboden zijn vanwege hun hoge gehalte aan tetrahydrocannabinol (THC), een cannabinoïde met psychotrope effecten, bevat de cannabisplant ook honderden werkzame stoffen, waarvan sommige wetenschappelijk bewezen deugden hebben en andere nog worden bestudeerd.

Om het onderzoek op dit gebied te bevorderen heeft het Belgische bedrijf CBX Medical, dat producten op basis van cannabinoïden ontwikkelt en in de apotheek verkoopt, de CBX Foundation opgericht en een internationale wedstrijd uitgeschreven om studenten te belonen die een scriptie over de cannabisplant voltooien: de Reseach Awards for Cannabis in Europe (RACE).

> Meer info

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.