Duitsland start in september met extra coronaprik voor risicogroepen

Duitsland begint met een extra coronaprik voor risicogroepen. Vanaf september kunnen ouderen of personen met een zwakke gezondheid zo'n zogenoemde booster krijgen.

De extra prik vloeit voort uit zorgen over "een verminderde of snel afnemende" reactie van het afweersysteem (immuunrespons) op corona bij sommige groepen die zijn gevaccineerd. De booster van de fabrikanten Pfizer/BioNTech of Moderna wordt ook aangeboden aan personen die zijn ingeënt met AstraZeneca of Janssen (Johnson & Johnson).

Ook kunnen binnenkort alle jongeren vanaf 12 jaar een vaccinatie krijgen als ze dat willen. De autoriteiten hopen met de inenting voor tieners veel besmettingen aan het begin van het nieuwe schooljaar te voorkomen.

Het besluit van de gezondheidsministers van de zestien deelstaten, in afstemming met Berlijn, druist in tegen de opvatting van de Duitse vaccinatiecommissie STIKO. Die wil geen algemene aanbeveling voor jongeren tussen de 12 en 18 geven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.