Ziekenhuisopnames daalden met een kwart vorige week

Het aantal ziekenhuisopnames in ons land gaat nog steeds naar omlaag, maar het cijfer lijkt in Vlaanderen te stabiliseren. Dat zei viroloog Steven Van Gucht maandag op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum en gezondheidsinstituut Sciensano. "We hebben hier nog geen verklaring voor, maar we houden het in de gaten", klinkt het.

De voorbije zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 229,1 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een afname met 25 procent. Als deze trend zich voortzet, zitten we volgens Van Gucht eind december onder de 75 opnames per dag.

De daling van de ziekenhuisopnames is met 15 procent op weekbasis wel minder uitgesproken in Vlaanderen. "Het cijfer lijkt zich daar te stabiliseren, we hebben hier nog geen verklaring voor, maar we volgen dit op", aldus Van Gucht. In Brussel zakte het aantal opnames de voorbije week met 26 procent, in Wallonië zelfs met 36 procent.

In totaal zijn sinds maart al 42.312 personen gehospitaliseerd. Momenteel liggen nog 3.989 patiënten in het ziekenhuis, onder wie 906 op intensieve zorgen, een daling met 4 procent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.