VZW Patient Empowerment vernieuwt en breidt Raad van Bestuur uit

Vier nieuwe bestuursleden treden aan. Naast Edgard Eeckman (voorzitter) en Sebastiaan Engelborghs (secretaris) bestaat de Raad van Bestuur voortaan uit Gertjie Brijssinck, Ilke Montag, Marc Segers en Lode Verreyen.

VZW-voorzitter Edgard Eeckman doctoreerde onlangs in de media- en communicatiestudies. Hij is communicatiemanager van het UZ Brussel en gastprofessor over Patient Empowerment aan de Erasmushogeschool Brussel. “We zetten een volgende stap in de verdere professionalisering en duurzaamheid van ons initiatief. De nieuwe samenstelling vertegenwoordigt nog meer alle actoren die een rol spelen in het welbevinden van de patiënt”. Opvallend zijn de twee artsen in de raad van bestuur. 
Prof. Sebastiaan Engelborghs is diensthoofd neurologie in het UZ Brussel en als neuroloog en neurologisch revalidatie-arts gespecialiseerd in neurodegeneratieve hersenziekten die tot dementie leiden. Hij is secretaris van de VZW Patient Empowerment.

Ilke Montag studeerde in 2001 af als arts en specialiseerde zich verder tot arts in de nucleaire geneeskunde. Na 6 jaar klinische praktijk koos ze heel bewust om, na het volgen van de nodige opleidingen, door te schuiven richting ziekenhuismanagement: eerst als adjunct medisch directeur en later als medisch directeur, eerst in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en nu in het Jan Yperman Ziekenhuis te Ieper. Ilke Montag: “Mijn visie als hoofdarts is dat patiënt en zorgverleners als één team moeten functioneren, samen in de richting van hetzelfde doel: kwaliteitsvolle zorg op maat van de patiënt, met respect voor elkaars waarden en normen”.

De patiënt is vertegenwoordigd via Gertjie Brijssinck die een intense ervaring heeft met borstkanker. Gertjie Brijssinck: “Ik heb aan den lijve ondervonden wat het betekent als je door een ernstig gezondheidsprobleem afhankelijk wordt van zorgverleners en van het zorgsysteem. Ik heb er veel positieve ervaring opgedaan én tegelijk ook gezien dat er nog veel voor verbetering vatbaar is, zeker als het gaat om het nauw betrekken van de patiënt."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.