Patiënt met mogelijke besmetting coronavirus: gewone seizoensgriep (De Block)

De geruchten dat er mogelijk een patiënt met het coronavirus is opgenomen in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel, zijn onterecht. "Bij de patiënt is een gewone seizoensgriep vastgesteld", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) . Het ziekenhuis bevestigt die diagnose.

De patiënt kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag het ziekenhuis binnen. Omdat het om een verdacht geval ging, werd de persoon geïsoleerd. Er werden ook voorzorgsmaatregelen genomen om te vermijden dat andere personen, patiënten of personeel, besmet zouden kunnen worden.

Uiteindelijk blijkt de patiënt dus gewoon de griep te hebben. "Uit een bloedanalyse is gebleken dat het gaat om een griep en niet om het coronavirus", aldus het ziekenhuis.

"De situatie is meteen uitgeklaard. Dat toont dat onze procedures zeer goed werken", stelt De Block. Ze voegt nog toe dat haar diensten de zaken continu opvolgen "zodat ze meteen kunnen ingrijpen en de bevolking informeren als dat nodig is".

> Lees ook: patiënt met mogelijke besmetting coronavirus in Sint-Pietersziekenhuis

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.