Overgang van hoofdstuk IV naar VIII: wat met de huidige machtigingen?

Wat gebeurt er met patiënten die een vergoedingsmachtiging hadden voor een hoofdstuk IV-specialiteit die is verhuisd naar de afdeling gepersonaliseerde geneesmiddelen?

"Gepersonaliseerde" geneesmiddelen worden voorgeschreven aan patiënten die, door voorafgaande tests met voorspellende biomarkers, een profiel hebben dat goed reageert op de therapie. Voor de terugbetaling zijn deze producten gegroepeerd in een afzonderlijk hoofdstuk, hoofdstuk VIII, dat begin juli is gepubliceerd. De specifieke markers zijn ook opgenomen in een lijst.

Het Riziv waarschuwt dat met de invoering van hoofdstuk VIII een reeks farmaceutische specialiteiten van hoofdstuk IV naar VIII wordt overgebracht. Het Instituut wijdt een vrij technische webpagina aan de uitleg van wat er gebeurt met patiënten met een vergoedingsmachtiging voor een van deze "verhuisde" producten.

Kort door de bocht: de betrokken vergunningen die vóór 1 juli 2019 zijn afgegeven, blijven geldig (samen met hun geldigheidsduur). Als de geldigheidsduur van die met een beperkte duur (type b of e) verstrijkt, moet een nieuw hoofdstuk VIII-verzoek worden ingediend - niet een verlengingsverzoek. Blijkbaar moet u echter alleen aan de verlengingsvoorwaarden voldoen (niet aan alle voorwaarden van een "echte" initiële aanvraag).

> WebPagina Riziv

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.