Niko Gobbin wordt nieuwe kabinetschef van Wouter Beke

Niko Gobbin, vandaag algemeen directeur van het AZ Sint Lucas in Gent, wordt de nieuwe kabinetschef van Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. Huidig kabinetschef Klaartje Theunis keert terug naar zorgkoepel Zorgnet-Icuro.

Niko Gobbin is doctor in de economische wetenschappen en was van 2009 tot 2016 directeur van Ceder, de studiedienst van de Vlaamse christendemocraten. Eerder was Gobbin adviseur sociale zaken en volksgezondheid op het kabinet begroting van vicepremier Yves Leterme en adviseur macro-economie op het kabinet van Leterme toen die eerste minister was.

Zowel tijdens de regeringsonderhandelingen van 2010-2011 als van 2014 stond Gobbin CD&V-voorzitter Wouter Beke bij als rechterhand aan de onderhandelingstafel.

De afgelopen jaren stond Gobbin aan het hoofd van het AZ Sint-Lucas Gent. Vanaf januari treedt hij in dienst als kabinetschef van Vlaams minister Beke. Tot januari blijft Klaartje Theunis op post als kabinetschef. Theunis was ook al kabinetschef onder voormalig welzijnsminister Jo Vandeurzen. Theunis keert in januari terug naar Zorgnet-Icuro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.