Netwerk Briant geleid door Piet Vanthemsche

Zoals we al eerder aankondigden werd vandaag de oprichtingsakte van ziekenhuisnetwerk Briant ondertekend. Netwerkvoorzitter wordt voormalig voorzitter van het Wit-Gele Kruis Piet Vanthemsche, ook nog onder meer bekend van zijn crisismanagement tijdens de dioxinecrisis van vorige eeuw.

De erkenningsaanvraag van Briant als locoregionaal klinisch ziekenhuisnetwerk voor het zorggebied Bonheiden-Lier-Mechelen- Vilvoorde zal eerstdaags bij de bevoegde overheid worden ingediend.

De stichtende leden danken Guido Van Oevelen, Piet Degreef en Jan-Paul Steenbergen voor hun inzet als respectievelijk voorzitter van het netwerkcomité en van het bestuurdersoverleg, en als netwerkcoördinator.

Piet Vanthemsche heeft aanvaard om als onafhankelijk bestuurder leiding te geven aan de vzw Briant en werd bij de oprichting aangesteld als voorzitter van het netwerk. Hij zal de algemene vergadering, de raad van bestuur, de algemene coördinatie en het netwerkcomité voorzitten. Dat uiteraard  in nauwe samenwerking en dito overleg met de stichtende leden en met alle geledingen van het ziekenhuisnetwerk Briant.  

Vanthemsche doorliep al een parcours dat hem vandaag een helikopterzicht biedt over de sector. Zo was hij nog betrokken bij de oprichting van het geneesmiddelenagentschap, kon hij door zijn functie bij het Wit-Gele Kruis een netwerk uitbouwen met de eerste lijn en zat hij tot voor kort het auditcomité voor van Imelda Bonheiden.

Van opleiding is Piet Vanthemsche dierenarts.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.